sannidizzy

Alla inlägg under januari 2009

Av Sanni - 14 januari 2009 11:38

Ojoj, idag blir Vilda 10 månader:O Vart tar tiden vägen, min lilla vovve är stor nu juh! Snart blir hon 1, helt sjukt.


Har upptaderat hemsidan med 10 månaders bilder på Vilda, kika gärna in:)

http://www.freewebs.com/sannidizzy

Av Sanni - 13 januari 2009 10:38

Idag är jag glad:)
Vi var i farmors lägenhet igår och plockade lite. Jag ställde mig på hennes våg för skojj skull, det var även vågen som jag har vägt på mig innan förra veckan. Och herregud, jag hade gått ner hela 2 kg! Snacka om att man blir ännu mera motiverad. Har även förlorat 1 cm runt midjan:)
Härligt härligt. det ska firas idag med extra långa promenader för båda hundarna. så fort dom har ätit ska dom få gå ut:) Tror nog det blir varsina promenader. Och senare en gemensam. Det blir bra det..

 **************
Upptadering 19:44

Hundarna har fått varsina promenader idag, skönt.
Och Dizzy, fan vad fint hon gick:O Haha, hon gick fot nästan hela tiden, när Vilda är med är hon olydig. tokhunden.
såklart så kunde jag inte hålla Vilda i koppel under hela promenader.
Självklart skulle det gå om jag inte släpper lös henne på lägdan och på nyare ställen hela tiden. Kan inte låta bli, när det verkligen går att ha henne lös. Det är så roligt. Men iallafall så fick hon som vanligt leka med kopplet som belöning eftersom jag fortfarande inte inhandlat godis och glömemr alltid leksak.
Idag tyckte hon det var riktigt roligt, visserligen gör hon det jämt. Men idag blev hon som tokig och jag kunde slänga omkring med henne i luften utan att hon släppte (är inte så illa som det låter). Hon tyckte det var hur kult som helst och ville leka ännu mera.

Nä, nu är det dags för promenad igen. Drar med mig syrran!


http://www.freewebs.com/sannidizzy





Av Sanni - 12 januari 2009 12:58

Vad tiden går fort, det är redan måndag nu igen..


Imorse klev jag upp 05:45 efter endast 2½ timmas sömn. Kunde inte alls somna, hade väldiga problem. Iallafall klev jag upp den tiden för att jag skulle på möte på arbetslivresurs 09:30 och bussen gick 08:25 och jag skulle hinna ut med hundar, duscha och äta frukost.

Det gick väl bra där inne. Var där bara 30 minuter. Idag skickar jag in rapport till försäkringskassan så då kommer jag få en liten slant om 2 veckor.:) Yeah. Härligt värre.

Kom hem igen vid 11. Snorhalt är det ute så jag fick gå sakta hem. När jag kom innanför dörren blev hundarna hur glada som helst, båda 2 skulle hoppa och hälsa och Vilda collie pratade så mycket att Dizzy blev less och blev förbannad på henne. Stackarn då. nu lämnar inte Vilda ens min sida, fast det gör hon nästan aldrig. Där jag är, där är även Vilda. Som nu sitter jag vid köksbordet och alldeles nedanför mig ligger det en pälsboll.

Kom på att utställningen är om lite mer än 1 månad.. Kanske ska börja träna lite till det? Jag har ingen blekaste aning om hur dom ska springa, hur dom ska stå eller nånting. Ojojoj. Undra hur det går då:P
Men jag tänker absolut inte fluffa upp hennes päls som dom brukar göra, hon har ju itne sådan päls så varför ska jag då borsta upp den vita kragen? den ser väl ut som den gör? eller? Hon är ju jättefin:) Fast sedan om domaren tycker det vette fan, men skit samma. Hon är underbar iallafall^^

tänk, i veckan blir hon 10 månader:o Som sagt, vad tiden går!

Det är jobbigt att äta ofta! Först en rejäl frukost, sedan mellanmål, sedan lunch och snart mellanmål igen och sedan middag. Puh! Känns inte osm man gör annat än äter -ut med hundar - äter - ut med hundar..

Men det visar väl resultat med:) Måste köpa en våg.. vi har ingen, kan ju vara bra kanske:P


Av Sanni - 11 januari 2009 20:38

Idag har det inte blivit så himla mycket hund faktiskt.

Förutom korta promenader så har det inte hänt någonting med hund. Det är ett riktigt pissväder med regn och halka. tycker inte om att gå efter vägen när det är såhär halt, med tanke på bilarna och så. Men vovvarna klarar sig en dag utan ordentlig långpromenad:)


Mamma och jag for in till Birsta förut för att leta efter en svart kofta som jag skulle ha till farmors begravning på fredag. Men inte hittade vi nått inte. Dom var ju fula hela bunten!!! Antigen korta armar eller kort för överhuvudtaget eller alldeles för fult mönster. Ska det vara svårt att bara ha helt vanliga enkla koftor?

Ska fara in igen någn dag, måste verligen ha en.


Imorgon ska jag in på arbetslivresurs. 09:30 ska jag vara där. Om jag ahr tur hinner jag med 10:30 bussen hem. Annars måste jag vänta ända till 12:55 innan nästa går och det hoppas jag verkligen inte...

Vilda är en riktig ute hund. Hon skulle nog leva ute ifall hon fick bestämma. Hon vill aldrig gå in när vi ska:P Ifall vi har varit på lägdan och ska gå hem så stannar hon alltid kvar på lägdan fast jag fortsätter att gå och när jag ropar

på henne så kommer hon saaakta till mig och sedan går hon sakta hela vägen hem, min tokstolla

Lägger in vackra bilder på Dizzy. Den nedersta är min absoluta favorit. Scannade in den från ett kort vi hade.
Är hon inte UNDERBART VACKER???



Av Sanni - 10 januari 2009 12:33

Idag är jag hur trött som helst trots att jag sov drygt 8 timmar. Kanske för att jag sitter här och degar?

Ska snart ut med Vilda iallafall. Ut i skogen med henne löst är det tänkt, om jag tar mig dit pga av snön. Annars blir det efter skoterspåren. Dizzy ska få en tråkig koppelpromenad sedan. Stackarn. Hon är inne på 3:e dagen så det är ju ett tag kvar innan hon slutar löpa. Och inte kan jag ha henne i spårlinan heller för att den glömde jag ju såklart på backen innan snön kom. Så den ligger långt nere i snön den någonstans på gården. Haha.


Upptäckte imorse att Vildas hundmat var slut, eller det märkte jag ju igår, men hade glömt det tills imorse. Så då fick hon av Dizzys mat och gissa vem som åt upp allting med en jävla fart. ja Vilda. Hon blev riktigt glad av få sån god mat:P
Mer hundgodis behövs med, det är fortfarande slut. Kan inte träna fotgåendet med köttbullar och korv, hon blir för till sig..


Imorse när jag vaknade hade jag hela 3 djur i min säng. Nere i fotändan låg Vilda som vanligt och på min vänstra sida låg Dizzy som vanligt och på mig låg det en grå väldigt vacker kattunge:) Eller kattunge och kattunge han är 7 månader nu.
Alltså lill killen är hur vacker som helst! Han är helt underbar. Flera gånger per dag hajjar man liksom till över hur vacker han är. Perfekt rund form på anisktet och väldigt vackra ögon. Katter brukar ju komma i en period då dom inte är så vacker, typ vid 12 veckor (?) då dom är långa och gängliga, men inte denna kisse. Han har ALLTID varit vacker. Helt underbar är han och så gosig. men bortskämd som bara den. Vi ahr aldrig fått honom att äta torrfoder, icke, det går inte. Så istället får han burkmat, försöker iblan blanda i torrfoder, men dom spottar han ut. Bortskämda kisse.

Ska försöka få ett kort på honom sedan och lägga ut så får ni se vårat underverk:)


****************************

Bild på kissen, svårt var det och han ser rädd ut stackarns:) Han är finare i verkligheten

Av Sanni - 9 januari 2009 21:17

Idag klev jag upp vid 9, alldeles lagom tid tycker jag:)

Vid halv 10 drog jag ut med hundarna på morgonpromenad och gissa vad vi stöter på då. Ja just det, schäferhanen. Han springer efter vägen och fram till mina hundar, och så blev det kaos, kopplena trasslade in sig, alla hundarna var superglada och jag var livrädd att det skulle komma en bil som körde fort, så jag rev i åt hanen och sa åt att han gå hem och han gick faktiskt. Om han gick hem vet jag inte, men han gick iväg iallafall. bra gjort av honom trots att Dizzy löper. Men mycket tröttsamt är det att han ska vara här hela tiden.


Klockan 1 så skulle jag in på arbetslivresurs på nånting om CV i 2 timmar. Kändes riktigt drygt, men gubben var snäll och lät oss alla gå efter en halvtimma:) För att det var fredag, haha snällt av honom.

Ska dit igen på måndag kl 09:30. Man fick bestämma tid själv och jag valde den tidigaste tiden som gick att välja och den tidigaste dagen, så har man det gjort. Dom flesta skrev upp sig på tisdagen eller onsdagen. Men bättre att ta det så fort som möjligt.


Ikväll var jag så klantig att jag skärde mig i fingret med våran vassaste kniv. Riktigt klantigt. Jag höll på att skära avokado till guacemole. och så slant knivjäveln. Ont som f*****n gjorde det.

Har börjat om på nytt med fotgåendet med Vilda. Vi får verkligen inte till det trots månader av träning. HAr väl inte tränat superflitigt, men nu är det dags. Måste verkligen få henne att fatta att man ska sitta RAKT på vänster sida, den lilla fröken tror att man behöver bara hålla sig någonstans på den vänstra sidan och sitta och kika på mig.. Stort suck. Detta har vi ju tränat sedan första veckan typ. OCh hon har bara fått belöning vid rakt sidandes och perfekt position, men ändå fattar hon inte? Efter flera månader? Ja, det tar nog tid. Haha och jag som hade tänkt haft henne startklar i feb:P HAHAHA säger jag bara. Få se ifall vi lyckas till maj, men ska absolut inte stressa.
Vi har varken börjat med ställande under gång, platsliggning eller hopp över hinder och hon kan inget av dom andra ... Önskar jag hade pengar så jag kunde gå kurs och få hjälp. För det skulle verkligen behövas. Iallafall någon hjälp.


Jag har förövrig besämt mig att äntligen gå ner i vikt:) Jag är så otroligt less på hur jag ser ut, inte snyggt, så nu är det dags. Jag har aldrig varit så här bestämt förut. För första gången gick jag i affären utan att bli ett dugg frestad av någonting som fanns där! Istället köpte jag wokgrönsaker och annat nyttigt, det kändes underbart. Och frukost har jag börjat med också. Havregrynsgröt, äckligt, men bra:) Så hoppas det blir någon förändring. Dizzy kommer bli lycklig iallafall, hon kommer få längre promenader:) Vilda får vänta några månader, vill inte ta ut henne på så långa än. 1 timma om dan får hon vara ute på promenad sedan få hon för det mesta springa lös och det räcker nog för henne. Är rädd att det ska bli för mycket.
Men det kan nog aldrig bli för mycket för Dizzy.

Av Sanni - 8 januari 2009 14:16

Inte så mycket som har hänt idag. Ska strax ut med hundarna.

Dizzy började löpa igår. Ser verkligen inet fram dom kommande 3 veckorna. Att ha henne kopplad så länge är jobbigt. Hon som älskar att springa. Men många koppelpromenader blir det istället. Och ja, schäfern hanen smyger omkring här, denna gång med. Stort SUCK. Det jag inte gillar är att han är ju efter vägarna! Tänk om han skulle bli påkörd. Han har iallafall på sig en reflexsele, men det kanske inte hjälper.


ikväll om jag får skjuts, ska jag åka på brukshundklubben och träna lydnad med Vilda:) Måste köpa hundgodis till dess, alla burkarna (3 st) är slut som vi brukar ha hundgodis i. Det tar slut mycket fortare nu sedan Vilda kom:P Inte så konstigt.


Fick ett roligt mail nyss från uppfödaren. Förhoppningsvist så gör Vilda sitt MH den 18 eller 19 juli beroende på hur många det är som kommer. Då det är både U-kullen(Vildas) och V-kullen som ska göra.
Får se hur jag tar mig ner, men har gott om tid, är ju liksom 7 månader dit!
Och så hoppas jag att jag kan vara med på kennellägret som är dagen efter MH:t den 19:e.

Får ju se hur jag har det med jobb och så, som jag verkligen hoppas jag har tills dess...



Av Sanni - 7 januari 2009 11:31

Imorse var det till att jag skulle kliva upp morse. Skulle nämligen vara hos tandläkaren 09:10 för att fixa en tand jag haft problem med ett tag. Egentligen skulle jag kliva upp halv 7 för att duscha så mitt hår hinner torka (tar aslång tid) men jag orkade inte kliva upp då och vaknade istället strax efter 8 och fick panik. jag fick åka till tandläkaren med blött hår.
Men det gick bra och tandläkaren var så snäll. Jag ska ju egentligen börja betala nä jag åker dit nu, fyller ju 20 iår.. Grrr. Men jag slapp:P Haha. Hon sa att vi kunde säga att vi bestämt den tiden förra året. Gulligt av henne. Verkligen. Tur! Har haft henne som tandläkare sedan lit liten:)


Tror att Dizzy börjat löpa. Hittade blod is sängen imorse där hon brukar ligga. Alltså som en boll upp bland kuddarna med mig. Det är hennes nya ställe att sova på eftersom vilda har beslagtagit Dizzys plats i sängen som hon haft ända sedan hon kom hit. Vilda hinner alltid hoppa upp i fotändan innan Dizzy. Knappt jag hinner lägga mig innan Vilda är där.
Men då har Dizzy kommit på att det är ÄNNU bättre uppe hos mig. Det är jävligt mysigt att vakna mitt i natten och så har man världens gosigaste hund bredvid sig. hur mysigt som helst och varmt och skönt blir det. Och så får ju hon bli kliad med ifall jag vaknar på natten, det får ju inte hunden som ligger i fotändan.


Igårkväll blev jag chockad! Dizzy låg i soffan mellan mig och mamma med huvudet i mitt knä och så hoppas Rosa (katt) upp på bordet och då börjar Dizzy att morra!!!!!! Åt katten!!! Vad fan. dom enda gångerna hon morrar åt dom är ifall dom ska käka ur hennes matskål samtidigt som henne. Men inte annars. Fattar inte, katterna brukar ju fan kunna gå vart som helst utan Dizzy bryr sig, vart hon än ligger, den där hunden gör mig ofta förvånad. Kanske det är i samband med löpet kanske. Hon kanske börjar bli en surkärring då.
Ja, hon fick iallafall inte ligga kvar i soffan såklart efter detta. Utan jag sa åt henne och körde ner henne. då blev Vilda glad för då blev det plats ledig i soffan:) så då hoppade hon upp i stället.


Jag har fortfarande inte börjat med att lära Dizzy stänga diskmaskinen, det blev inte av igår. Men idag blir det det:) Vilda ska få fortsatt skämsträning.

Nej, hon har fortfarande inte lärt sig det, lite trög tror jag:P Närå. Dizzy är bara ovanligt snabblärd, så är det.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards