sannidizzy

Alla inlägg under januari 2009

Av Sanni - 23 januari 2009 00:17

Vid 1 tiden så for jag och Vilda till matfors. Tänkte gå över broar och lite här och där. Vi hamnade t.om på bhk och tränade en stund. Vi tränade på fotgående, det kunde jag inte hålla mig ifrån trots att jag tänkte vila med det ett tag. Men det var inte så många ljud idag! så det var skitbra. Och så påbörjade vi på riktigt med hopp över hinder, och vad duktig hon var. Hoppade direkt på hopp. Körde även inkallning och läggande under gång. Påbörjade också ställande, fast jag har henne framför mig och säger "stå" än så länge. Och så satte jag henne ner och gick ungefär 7-8 meter bort och så testade jag bara för skojj skull och sa ligg och genast så slängde hon sig ner i backen. Vilken hund jag har fått:) Älskar verkligen att arbeta. Vi kampade med kopplet på inkallningen och hon var verkligen på G. Hon blev helt tokig och kampade rejält. jag kunde snurra henne t.om Det tyckte hon var skitroligt, började kampa ännu mera då.


När vi kom hem (efter 2.5 timmar) så tog jag ut Dizzy och tränade henne lite nu när jag äntligen hdae köpt hundgodis. Och vilken glädje hon hade!! Blev helt impad, har ju inte tränat henne direkt sedan hon började löpa och det märktes. Hon riktigt älskade det! Gjorde allt jag sa direkt och svansen bara gick. Vi hade riktigt roligt:)

Senare på kvällen for vi till momma och hälsade på. Vi kom inte hem förräns 23, men gick ut med Dizzy på 1 timmas promenad:) Hon hade ju inte fått någon ordentlig idag så den fick bli sent. Nu är nog båda hundarna nöjda, hoppas jag iallafall...

Nu väntar sängen. Är riktigt trött.
Hoppas ni haft det bra..

Av Sanni - 21 januari 2009 22:07

Ja, vad gör jag för fel???? Dom säger ju alltid att det är aldrig hundens fel utan bara den som håller i kopplet, så då undrar jag vad det är som jag gör fel. Jag pratar ju såklart om min älskade Dizzy.


Hon har inte slutat med sina utfall mot småhundar. det hände idag igen. men denna gång var jag ute med båda hundarna samtidigt i koppel. Vi möter en tass som börjar gnälla och försöker ta sig fram till oss och Dizzy bara flyger ut i kopplet och börjar tokskälla på taxen och Vilda blev jätteglad och skulle hälsa vilket resulterade i att jag ramlade och slog knät rejält i vägen. Ont som fan gjorde det, men struntade i det då och drog in Dizzy till mig och fick hålla i henne hårt.
Tanten som hade taxen verkade itne bli rädd iallafall som dom flesta blir när min stora svarta hund gör sådana saker, utan hon frågade medans jag satt där ifall dizzy var en flat, många ser det. Jag ser dock inge flatt i henne faktiskt, eller ibland, men inte ofta.
Och sedan klämde hon ur sig "Dom brukar ju vara snälla"... jaha. tack. Nej, men hon sa direkt efter, "men hon är säkert väldigt snäll, det var väl bara nå fel nu bara".. Sedan började hon gå och vände sig om igen och frågade ifall det gick bra...

Men Dizzy då:( Vad är det för fel? Hon har aldrig varit särskilt förtjust i småhundar, dom brukar ju alltid hålla på att skälla på henne, men hon brukar aldrig bry sig, men dom senaste månaderna har hon flugit iväg mot dom och tokskälla. suck. Blir så förtvivlad. Alltid ska det vara något med min älskade hund.
Men det är bara att kämpa på som med alla andra problem vi haft. Rymning, bitattacker, jaga bilar, jaga katter, bita lite mer osv...

Även om hon kan vara riktigt hopplös den där stora svarta så är hon mer av tiden helt underbar. Hon betyder så mycket för mig och jag älskar henne så otroligt... Utan alla dom där problemen vi haft skulle hon inte vara den dizzy jag älskade:) Dom perioder då hon har varit en ganska lugn hund (folk brukade fråga ifall hon var gammal t.om.) som gick hela tiden gick fint och lyssnade på lilla minsta jag bad om, så saknade  jag den vilda dizzy, det är ju sån hund hon är!

(en liten parantes bara, i skrivandes stund skyndade sig vilda att springa fram till tvn och stirra på den och lägga huvudet på sned, varför? Jo för att gubben ppå tvn höll på såga, sötnos)

Av Sanni - 20 januari 2009 20:26

Herregud, vilket väder det är ute. Det bara vräker ner snö och blåser.
Det blev en kort promenad nu på kvällen, för det blåste som fan, och man fick hela tiden snö i ögonen så dom sved och hundarna fick klumpar under tassarna osv.


Idag så utställningstränade jag Vilda lite. Och jag säger bara en sak KATASTROF. Haha:) Hon galopperade, skulle bita i kopplet, hoppade efter mina händer. Men däremot stod hon skitsnyggt:) Det är hon duktig på:)
Men det är bara att träna på. Vi har ju 1 månad på oss innan det är dags.
Undra hur det kommer gå? Hoppas det går bra iallafall. Men lite orolig blir jag eftersom det är i ett ridhus, Vilda har aldrig varit i ett sånt, aja, det går som det går..


Titta vad vacker hon är, min Vilda:)



Av Sanni - 20 januari 2009 11:29

Ska bara skriva att hanen har varit här hela natten. När mamma skulle åka på jobbet så var han kvar, stod på vägen och kikade på henne och lappen var kvar på honom. så han hade inte varit hem..


Då blir man ännu mera brydd, bryr dom sig helt enkelt inte?

Av Sanni - 20 januari 2009 00:01

Jag blir så arg och ledsen.
Schäferhanen har varit här i flera timmar ikväll. Rättare sagt 5 timmar.
Jag var ute och gick på promenad med Vilda vid 7 tiden och då har vi gått på vägen och över E14 när vi gått ca 1 km hör jag nått som kommer springandes bakom oss, då är det schäferhanen. då har han följt efter oss den biten. Han hade kunnat blivit påkörd!!
Han fick dela koppel med Vilda hem till oss, ville ju inte bara strunta i honom. Hemma igen så sa jag åt honom att gå hem och ja, han började springa hemåt. Efter ett tag går jag ut med Dizzy för hennes promenad, men vi hinner bara gå 300 meter sedan är schäfern där igen. Det blev verkligen kaos kan jag säga, med en höglöpande tik och en hanhund efter vägen. Fick ringa hem för hjälp, packade in Dizzy och mig i bilen och så åkte vi hem. Strax därefter kom hanen igen. sedan gick han omkring länge på våran gård och andras gårdar. Gick ut många gånger och sa åt honom att gå hem, han stack, men kom tillbaka igen.
Nu har jag varit ut och hälsat på honom, då har han varit här i 5 hela timmar. När jag och syrran kom ut och visslade på honom skyndade han sig fram gnällande och blev glad. Sedan stod han där och ville bli gosad.
Tycker så synd om honom. Hur kan man bara släppa ut en hund och sedan inte bry sig om vart han tar vägen?????
Tro mig, vi hade märkt ifall dom hade letat efter honom. antagligen så har dom bara varit närheten av sitt hus och ropat, om dom har gjort det för överhuvudtaget.
Han har ju varit här på nätterna med!!! Blir dom inte orolig? Bryr dom sig inte? Jag blir så arg, hur man kan behandla en hund så? Jag skulle vara hur orolig som helst ifall någon av mina hundar försvann och var borta i 5 timmar, även om dom är van vid det... Arg blir jag med...

Jag önskar att jag vågade säga till. Men det är så typiskt mig. Jag törs aldrig säga vad jag egentligen tycker, vågar knappt det till min egen familj. Utan jag håller mest med andra, även om jag inte tycker det. Suck... Försöker bättra mig men det är svårt.
Det är så mycket lättare att skriva till folk än att prata tycker jag. Så därför skrev jag faktiskt en lapp till dom, eller ett "brev". HAHA. Fast det var vid 8 tiden och sedan trodde jag att han skulle hem. iallafall så skrev jag en massa saker om vad han gjorde, sprang efter vägar osv. Och så la jag det i ett kuvert, sedan i en plastficka och tejpade lite och till sist så band jag fast det i hans sele. Han hade fortfarande kvar det nu när han var här. Så han har inte varit hem mellan gångerna...

Får se ifall dom läser det och ifall det blir någon bättring.

Tror snart att grannarna tror att det är Dizzy som smyger omkring på deras gårdar och skiter. en granne frågade ifall det var Dizzy som brukade springa på deras gård. Själv stod jag där som ett frågetecken tills jag kom på hanen...


På tal om grannar. Ibland när jag har hälsat på grannar med mina hundar har dom frågat ifal jag brukar kolla på Cesar Millan. Eller det har hänt 2 ggr föresten. Då liksom har dom sagt "Brukar du kolla på Cesar Millan? Han är jävligt duktig med hundar, får till dom jättebra osv". dom gångerna har jag undrat ifall dom försöker säga mig någonting? Mina hundar är väl itne dom direkt lugnaste när dom hälsar på någon. Som sagt, dom kanske försöker säga mig någonting. haha.. hm.. vem vet........

Av Sanni - 19 januari 2009 09:59

Igår gjorde vi inte så mycket. Ovanligt va?!
Har inte riktigt kommitn igång riktigt med träningen med hundarna, det har gått jävligt segt nu... Men nu är det väl dags att sätta igång. Måste köpa hundgodis först som varit slut i 2 veckor eller nått sånt.


Jag vill verkligen att Dizzy ska börja sluta löpa snart... Att ha schäferhanen på gården och dizzy kopplad hela tiden är inte roligt. Nu har vi dörrarna låsta med, vill inte riskera att det ska hända samma sak som förra året. hehe.

Jag vill lära Dizzy något nytt trick. men vette tusan vad det ska vara, hon kan ju väldigt mycket och nu står det still för mig... Något riktigt "coolt" vill jag lära henne, men som sagt, vad ska det vara...
Vilda borde också få lära sig nått litet trick, det enda tricket hon kan är dansa, det vill säga snurra ett varv. Kanske buga? eller vinka? Ah, vi får se vad det blir.

Igår hade jag och vilda en riktig mysstund, jag låg i syrrans lilla soffa och kollade på film och då kom vilda och hoppade upp och la sig på mig och där låg hon länge. När hon väl hoppade ner skyndade Dizzy sig att hoppa upp. Haha. toka.


Nu ska jag gå ut och hämta posten och sedan ska hundarna få sin morgonpromenad. Igår på morgonpromenaden hittade Vilda nått riktigt äckligt, en fågelvinge och den sprang hon omkring med, som sagt, det är ingen collie som jag fått hem. utan det måste vara någon slags retriever.

(föresten vågen visade -5 kg imorse, gissa om jag var glad. Fast nu lär det gå segare, det går ju alltid fortast första veckan.)

Av Sanni - 17 januari 2009 13:56

Begravningen var igår. Det kändes konstigt att se kistan och veta att det var ens farmor som låg i den.
Men det var väldigt fint. Dom hade tulpaner där som farmor älskade och så spelade dom Elvis Presley, hennes favorit. Riktigt fint var det faktisk, men konstigt.

Efteråt fikade vi smörgåstårta tillsammans med alla hennes barn, barnbarn och barnsbarnsbarn. Så vi var rätt många. Det var roligt, trots omständigheterna att träffa alla kusiner som man inte träffat på evigheter. Ena har jag inte sett sedan han var liten, och nu var han liksom stor, jag var tvungen att fråga mamma vem det var, för jag kände verkligen inte igen honom. Men sedan när hon sagt såg jag ju helt klart att han defenitivt var släkt med oss. Liknade sin (döda) pappa.

Hundarna var själva i ca 5 timmar. Dom klarade det galant, men gud vad glad dom blev när vi kom hem. Vilda blev så till sig så hon colliepratade inte ens, utan hon skällde bara och Dizzy blev så glad så hon riktigt visade alla sina tänder och hoppade för fullt...


Undra ifall Vilda aldrig blir trött. Var ute och gick med dom i ungefär 1 timma förut och Vilda fick springa lös för det mesta och dom sprang hon rejält med och letade pinnar som hon lekte med, man tycker att hon ska vara trött när man kommer hem och vill in, men inte. Varenda jävla gång när vi ska in så stannar hon kvar på lägdan och ska inte med, utan vill vara ute längre. Vilken energiknippe. Nu ligger hon dock och sover, äntligen.

 Hon har även blivit modigare när vi är ute, hon vågar dra iväg längre från mig nu än vad hon någonsin gjort. Förut gick hon kanske bara ungefär 20 meter ifrån, knappt det. Men dom senaste dagarna har hon dragit iväg ännu längre och vill ibland inte komma när jag ropar. Tror att hon testar lite den unga fröken.
Men tycker att det är bra att hon vågar komma längre ifrån mig, faktiskt. Istället för att hela tiden vända sig om och kika efter mig, fast det är ju bra det med:)

Igårkväll när jag och Dizzy skulle ut på ensampromenad så var schäferhanen på gården, Dizzy lyckades dra sig fram till honom och sedan lekte dom ända tills jag rev i åt han att han skulle gå hem. Han gick iväg 10 meter sedan följde han efter oss i 300 meter innan han vände. suck.


Av Sanni - 15 januari 2009 18:01

Idag så har jag börjat med apporten med Vilda, påbörjade en gång i somras, men sedan blev det inte av något mer. Vet inte varför.

Men med tanke på att vårat fotgående träning verkligen inte går framåt utan bara står still så kan jag lika gärna börja träna in annat.

Började imorse, hade klicker, apportbock och lite köttbullar.
Klickade först när hon nosade på den och utökade, vi kom till att hon kunde ta den i munnen. Gick förvånatsvärt fort, hon kanske inte är så trög trots allt:P Nä, hon är inte trög. Hon är bara inte lika lättlärd som Dizzy och det är väl ingen hund. hehe.


Iallafall så for vi in till stan för att leta efter en kofta. Fast först så skulle mamma och lill syrran på möte så då tog jag Vilda med mig för lite miljöträning. Hon var så duktigt så:) Och så otroligt glad. Under hela miljöträningen (60 min) så gick hon där och viftade på svansen, t.om när vi var i parkeringshuset där hon inte är så förtjust i att vara!! Det går framåt, verkligen. Sedan började sökandes efter en kofta och jag hittade en i den första affären vi gick på! Och isöndags gick jag i massa och hittade inte någon. Så vi blev klar ganska fort.


Sedan skulle vi fara på arken, jag tänkte använda mitt presentkort jag fick i julklapp. Den var ju meningen till sele, men dom hade inte fått in dom en, trots beställningen gjorde dom i somrar.
Så jag orkade inte vänta och tänkte köpa halsband istället. Men inte fan hade dom det heller. Jag hade tänkt välja mellan 3 stycken, visst fan fanns dom, men ingen fanns i Vildas storlek, alla dom var slut. SUCK. Kan dom inte ta in bättre. Inte många halsband hade odm att välja mellan heller och väldigt få koppel. Tänkte köpa koppel istället då, men jag vill inte ha knallrosa koppel med massa mönster, fel att ha neutralla. Och läderkopplena var för korta tyckte jag.
Nä, får åka på djurmagazinet när jag får pengar. Där har dom flera hyller av halsband och en hel lång vägg med koppel. Mycket bättre.


Dizzy gumman blev superglad när vi kom hem. Först hälsade hon på mig och sedan sprang hon omkring och letade efter Vilda som fortfarande satt kvar i bilen och när jag öppnade luckan blev Dizzy jätteglad, lill tjejen hade saknat Vilda med, min älskade Dizzy gumma:) Hon är underbar..


Imorron är begravningen:(
Hundarna blir helt ensam hemma. Undra hur Vilda kommer vara, hon har aldrig varit helt ensam. Men tror inte att hon bryr sig..


*********************

http://www.freewebs.com/sannidizzy


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards