sannidizzy

Alla inlägg under september 2007

Av Sanni - 28 september 2007 11:53

Nu var det ett tag sedan, igen. Anledning: Samma som förra.

Har faktiskt inte hänt något nytt här hemma.
Träningen med Dizzy går framåt iallafall, det är ju bra. Har hunnit tränat rallylydnad och freestyle nu på morron. Hon var verkligen på alerten, det är så roligt att träna då. Hon lyssnade super bra och hade koll på mig.

Ibland undrar jag ifall Dizzy är rädd för mig när jag är arg på henne. För hon kryper ihop och gör sig så liten som möjligt.
Ett exempel:
Igår var jag ute med henne som vanligt på baksidan, lös. Det gick super bra ända tills hon fick ett spel för första gången på flera veckor och började springa runt runt och kom inte när jag ropade. Så jag skrek på henne "nu kommer du hit" då tittade hon på mig och stack åt andra hållet, det visade sig att hon sprang upp på altan vid dörren och väntade på att få gå in och när jag kom upp så la hon sig på altan och kröp bortåt från mig och gjorde sig så liten, så liten.
Så ska det väl inte vara? Det kändes inte så roligt.
Samma sak hände imorse. Hon fick ännu ett spel och för att få tag i henne så sa jag åt henne att lägga sig vilket hon gjorde, men hon skyndade sig att lägga sig på rygg.
Är hon rädd för mig eller vadå, undrar man ju. Tycker inte att hon borde vara det:(

Aja, höres nå mer nån annan gång..

Av Sanni - 22 september 2007 11:52

Var ett tag sedan jag skrev, det är bara för att jag är less på lånedatorn vi har fått lånat (såklart) då den andra var paj.Anledningen till varför jag är less är för att mellanslaget fungerar inte som den ska. Får trycka hårt som fan.

Har ändå inte hänt något speciellt dom senaste dagarna. Förra helgen var jag barnvakt åt min 10 månaders kusin barn. Det var super roligt och det gick bra, fast Dizzy var avis, eftersom hon inte fick nån uppmärksamhet, hon är van att få all.

Idag har vi tränar lite rallylydnad och freestyle, det gick super bra, ´hon var verkligen uppmärksam och hon ville bara göra mer. Efter vårat "arbetspass" så fick hon leka ett tag, kastade pipleksaken åt henne som hon jagade med en jävla fart. hehe. Hon älskar verkligen att springa efter leksaker, hon blir så glad.
Har bara varit på´en kortpromenad hitills,blir en längre sedan, men har småstädat nu lite på dan så..

Imorron är det fotboll som vi ska på. Dizzy fick inte följa med i söndags på matchen för då hade jag Joline, men imorron ska hon med.. Tror jag..Få se.
Brorsan står som målis iallafall


Bättre  upptadering kommer när den andra datorn kommer tillbaka, orkar inte skriva med den här.. Ciao

Av Sanni - 15 september 2007 11:52

lördag morron, sköönt.

Kanske ska berätta lite om avd som har hänt dom senaste dagarna.

I Torsdags så skulle jag ju ha med mig Dizzy på skolan då vi skulle ha hundlektion. Så jag kliver upp kvart över 4 för att ha tid att tröttna ut henne lite inför bussresan, kan säga att jag misslyckades. För väl när vi kom in på bussen och satt oss började hon gnälla, gnälla och åter igen gnälla och efter ett tag så kommer dom där högljudda gäspningarna hon har för sig när hon tycker att det är jobbigt. Och så skulle hon prompt upp i knät hela tiden så att hon skulle kunna hoppa över på andra sidan, fy fan. Så denna 30 minuter resa in till stan kändes som flera timmar.
Och jag försöker så gott jag kan sitat där och inte bry mig, sitta och tänka på annat, men det funkar inte.
När vi väl är inne i stan så får vi gå omkring i 40 minuter innan bussen kommer, så jag tänkte att hon kanske blir lite tröttar då?
Så fel jag hade, hon blev ännu värre på andra bussen, där gnällde hon ännu högre, gäspade ännu mer hon gnällde så mycket att dom som satt där bak gick och satte sig långt fram för att slippa höra henne, pinsamt? Ja.

När vi kom till härnösand så struntade jag i att hoppa in på nästa buss och skickade ett SMS till mamma istället för att fråga ifall hon inte kunde hämta mig och skjutsa mig till skolan, men både hon och pappa jobbade så ingen kunde, hade glömt bort det. Men då frågade jag ifall inte Tomas kunde skjutsa mig, det kunde han inte heller, han skulle börja jobba. Så vad fan skulle man göra då?
Då kom jag och tänka på min moster Ann, hon har ju sagt att hon kunde skjutsa/hämta om jag ville och ifall hon kunde, så mamma ringde till henne och som tur var så jobbade hon inte:) Hon var förkyld så hon var hemma! Så hon skulle skjutsa mig, fick vänta 1½ timma innan hon kom, men då fick ju jag och Dizzy ännu mera promenad. Väl när hon kom så fick Dizzy hoppa in i bilen och där lägger hon sig ner och sover direkt, varför kan hon inte vara så i bussen?
MEn ett stort tack ska min moster ha som for 9 mil bara för att skjutsa mig och sedan 9 mil hem igen:)

Hade som sagt hund på skolan. Då körde vi rallylydnad och det gick bra tyckte jag, det var faktiskt riktigt roligt. Och Dizzy var duktig, förutom att hon skulle prompt nosa i marken hela tiden. Men det blev bestämt att vi ska ha en mini tävling på skolan om nån vecka, alltså bara för vi som går hund. Och jag ska träna och träna, för det skulle ju vara roligt att komma på en någorlunda bra plats. Så det blir rallylydnads träning här hemma idag.

For inte hem på torsdan, för jag skulle sova över hos mina kompisar. Ville inte ta bussen hem till dom, eftersom Dizzy är ju så jobbig så jag och Lisa gick dit, 1 timma tar det, så då fick Dizzy ännu mera promenad. Tror att det blev sammanlagt 3½ timma den dan.

Orkar inte skriva mer.

Hej

Av Sanni - 11 september 2007 11:51

Hinner bara skriva en snabbis, sitter på skolan och ska arbeta.

Längtar efter att bussen ska komma, idag är jag verkligen less.
Missade bussen till stan imorse, men pappa var snäll och klev upp ur sängen för att skjusta in mig till stan, det var skönt för då slapp jag vänta 40 minuter inne i stan, det är skönt det..

Ska fortsätta arbeta om Australian Shepherd nu, kanske skriver med sedan

Av Sanni - 7 september 2007 11:51

Hade med mig dizzy på skolan idag. Klev upp halv 5 för att försöka hinna göra henne någorlunda trött till bussen, men jag misslyckades.
Jag åker 3 olika bussar på morron.
Iallafall den första bussen gick väl sådär, hon gnällde lite och försökte "fly" men efter ett tag gav hon upp och låg still, sedan så blev hon jobbig igen och hela vägen till sundsvall. När vi kom till sundsvall så tog vi en 40 minuters promenad eftersom bussen gick inte förräns 40 minuter senare, så då blev hon ju lite tröttare.
På andra bussen så skötte hon sig utmärkt, hon låg ner nästan hela vägen, gnällde bara lite, men hon försökte inte fly iallafall, men jag trot för att det var inte lika öppet eller vad jag ska säga nere på sätena på den bussen som på dom andra, så hon kanske kände sig tryggare eller nått.
Men på den sista bussen blev det ett helvete. Hon gnällde nästan hela vägen, flåsade som bara den och kunde inte vara still och försökte smita hela tiden! Det var jobbigt, och nästa gång jag åker måste jag at med nått hon kan ligga på för hon gled bara fram och tillbaka i svängarna och när dom stannade.
Men i den bussen längtade jag bara tills vi var framme på skolan så vi fick gå ut.

Väl framme på skolan fick hon leka lite med Kim (golden retriever) och sedan Gåva (leonberger) då blev hon glad.

Vi ställde in Gåva och Dizzy i hundgårdarna och gick in i klassrummet för att samlas innför freestylen, efter det tog vi ut hundarna och gick till platsen där freestylen skulle hålla hus.
Övningarna som vi fick göra kunde Dizzy redan. Slalom och snurr. Men då tränade jag lite mer på det..

MEN HÖR PÅ DETTA!! JAG KUNDE HA HENNE LÖS BLAND ANDRA HUNDAR UTAN ATT HON GICK TILL DOM!!!
gud vad jag var stolt över min älskade flicka. Hon höll koll på mig och lyssnade när jag ropade på henne, gick fot och allt! allvarligt så är hon nog lydigare lös än i koppel!
FRAMSTEG SOM F*N. OCh vi testade inkallning med för dom ville se hur dom var med det, så jag satte ner Dizzy bland alla hundarna och gick en bit bort, när jag ropade kom hon som ett skott! Brydde sig inte om dom andra alls!!

Pappa var snäll och hämtade mig på skolan så jag skulle slippa fara hem med bussen med henne. Gulligt. Och skönt, för jag kom hem samtidigt som bussen gick från skolan:p

Idag ska jag städa lite. Roligt värre eller vadå..

Hehe

Av Sanni - 4 september 2007 11:50

Sitter på skolan nu, tar en paus från arbetandet.
Sitter och jobbar med hundfallet. Hunduppfödning - etik heter nuvarande fall och jag skriver om Australian Shepherd då. eller har inte direkt börjat skrivit än, har sökt en massa fakta och sånt först. Har ända till v.41 på att göra klart det.

Vad har hänt senast? Inte så mycket faktiskt. Var ju som sagt på fotbollsmatch i söndags, tyvärr så förlorade dom, men Tomas gjorde ändå en bra första match tycker jag. Efter matchen for vi hem och började med maten, senare så for jag, Tomas, Linn och Sofia till farmor och hälsade på, var där i 3 timmar innan vi for hem igen då blev det sängen eftersom man skulle upp dan efter..

Igår var det bara en tråkig dag, skoldag såklart. Gick ut med vovvan en stund innan det avr dax för sängen.
Mamma och pappa berättade att Dizzy går och kollar i fönstret så fort hon hör någon som går utanför eller nått, för att se ifall det är jag. Annars gör hon inte det. Och som när mamma jobbade och kom hem, då sprang Dizzy förbi henne och kollade efter mig, men jag var ju inte där.. Ganska sött att hon gillar mig så mycket:P hehe. Sötnosen!

Dizzy har börjat ätit superbra igen! Hon äter allt hon ska äta, fast sista gången äter hon under natten tror jag, ställer ner maten innan jag lägger mig och nästa morron är allt borta. Som igår, (skäms)  glömde ställa ner maten åt henne så när jag ställde ner den på morron när jag klev upp dök hon ner i skålen och åt upp ALLT! Hon blev hungrig då. Känns jävligt skönt att hon äter igen! Så nu kanske hon äntligen går upp nått kilo, eftersom hon hade gått ner 1 kilo sedan förra året och då var hon ju redan ganska smal.

Idag när jag kommer hem så ska jag först äta, eftersom jag redan nu är superhungrig, blev bara nån macka till frukost och lunchen var oätlig, så jag har inte ätit särskilt mycket idag. Kommer inte hem förräns 3 timmar och jag som är hungrig redan nu!! hehe, får skylla mig själv. Ska börja ta med mig frukt som jag åtminstone kan äta. ska träna Dizzy i lite lydnad sen med, och lite freestyle. Ska ju börja träna henne 3 ggr per dag i 5 minuter varje gång. Order från freestyle läraren. så det blir väl en gång på morgon för mig, en gång när jag kommer hem och en gång innan jag lägger mig.

nu måste jag fortsätta med mitt arbete!
CIAO

Av Sanni - 2 september 2007 11:49

Shit, redan söndag. Alltså skola imorron, igen. Helgen gick alldeles för fort.

Klockan är bara 11 än, har vaknat tidigt hela helgen, typ före 8.. Vettefan varför, tycker jag borde vara trött när man klivit upp 5 varje morron, men inte. Men och så har jag gått och lagt mig tidigt med. Gick och la mig vid 11 igår tror jag.. Trött som fan var jag då.

Idag ska man ner och kolla på fotboll. Nedansjö mot Essvik och min brorsa ska äntligen få stå som målvakt. Varenda gång dom har frågat honom ifall han kan stå har han jobbat, men inte idag:) Härligt, trodde inte att vi skulle hinna få se honom som målis innan säsongen är slut, men det hann vi:)
Dizzy följer med hon också, fast då är det nog bäst att hon får hälsa på Tomas innan matchen annars kommer hon nog bli galen:P Kommer säkert gnälla och vilja hälsa på honom, men han kommer nog hem innan matchen skulle jag tro..

Hej då!

Av Sanni - 1 september 2007 11:49

1 september idag då..

skönt med lördag, älskar lördagar:) Det är den bästa dagen på hela veckan:)
Var inte så farligt kallt ute faktiskt. Var riktigt skönt.

Ska ut med dizzy och träna henne sedan, har ju inte gjort det så mycket den här veckan. Och långpromenader ska hon få med.

imorse hade hon bölder på nosen igen:( Vette fan vad det är! ibland har hon dom och ibland inte, sjukt..


Skriver kanske mer senare..

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards