sannidizzy

Direktlänk till inlägg 30 maj 2011

Första lydnadspasset

Av Sanni - 30 maj 2011 13:50

Igår så tog jag med mig min livliga collie ut på gården för att köra det första lydnadspasset på över 2 månader. Därför hade jag en hund som var mer än villig att göra allt matte bad om, även om det inte gjordes helt korrekt ;)


Och det gick över förväntan! Efter vi tränat ett litet tag började hon äntligen hitta in i rätt position under linförigheten. Hon gick rätt så snyggt på min vänsta sida med blicken helt fäst på mig. Ibland blev hon för ivirg och började gå snett, men det fixade vi till.

Läggandet under gång gick även det bra, även fast hon var lite seg under dom 2 första lägganden, men dom andra blev med den fart hon brukar.
Inkallning var det inget fel på, hon gjorde med superfart och satte sig snyggt vid min sida.


Däremot har vi ställande..

Jag får verkligen inte till det. Hon ställer sig direkt när jag säger "stanna" men, när jag går tillbaka så flyttar hon sig alltid och går sidledes typ, om ni förstår..
Hur har ni tränat in ställande?
Någon som har tips på hur vi kan göra?

Vi har även börjat sett ut tävlingar, som det är nu verkar första bli i augusti. Det finns nämligen inga tävlingar i juli här uppe, och juni verkar vara för tidigt att köra på. Då måste jag anmäla nu och greja. Så vi satsar nog på augusti och det finns ca 10 tävlingar under hösten som kan satsa på, så på några av dom jag tänker anmäla till, borde vi ju kunna fixa ett 1:a pris ;) 

Träningsgodiset ekar tomt för tillfälle, så senare idag ska jag köpa massa nytt så det bara är att träna på när man har lust :) 

 
 
Carina

Carina

31 maj 2011 13:10

Flyttar hon sig åt sidan när du ska gå in i position ?
Träna mycket stadga på ställandet.
Tror du går för snabbt fram om du bara ställer henne, går iväg och direkt tillbaka i pos.
Eftersom hon lyssnar på ditt kommando så prova att gå en liten bit, släng en leksak eller godis som hon inte får ta så länge hon står.
Gå runt henne, gå ut åt sidan, backa ett steg.
Tror det hela handlar om stadga och att hon bara ska förstå att hon ska stå still tills du säger annat :)
Hojta till om jag ska förklara mer ingående, jag bara rabblar upp här såg jag :P

http://www.carinapn.se

Sanni

31 maj 2011 14:59

Ja precis, det är då hon flyttar sig åt sidan. Har tränat en del på det du säger, men du har nog rätt, får köra på mer sådant!! Ska nog ut och genast köra lite på det :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sanni - 10 april 2013 19:48

Det är pinsamt längesedan jag skrev.. Men jag vet inte, jag glömmer bort den här bloggen på något vis.Men det har ju hänt lite sedan sist jag skrev.Vilda har ju blivit mamma igen! Den 26 mars föddes det 6 valpar, 3 tikar och 3 hanar även denna gång :...

Av Sanni - 19 februari 2013 17:17

Jag tänkte uppdatera när Vilda blev parad, men precis vid spänningen i samband med Vildas parning så hände det en grej som förändrade mångas liv. Min älskade moster gick hastigt bort, utan någon som helst förvarning och all fokus lades på det.. Men s...

Av Sanni - 21 januari 2013 21:31

Idag åkte Vilda med Monica ner till Skåne för parning! Vi mötte Monica på tågstationen här i Sundsvall och jag kan ju säga att Vilda blev riktigt glad. Monica ropade på henne och Vilda tittade för fullt och efter ett tag så insåg hon vem det var och ...

Av Sanni - 14 januari 2013 00:35

Nu var det verkligen evigheter sedan jag uppdaterade här, jag skäms ju nästan! Men, det har ärligt talat inte hänt så mycket, så därför har jag inte skrivit heller.Men det jag kan berätta nu är att Vilda har börjat löpa igen, så nu om 1 vecka kommer ...

Av Sanni - 29 augusti 2012 23:34

Ni vet kanske hur jag sagt att Dizzy är den envisaste hunden jag mött? Jag tar tillbaka det. Zooey är den mest envisaste och tjurigaste hund/valp som existerar. Jag tyckte att Dizzy var illa när hon var yngre, men Zooey tar nog priset. Hon tar inte å...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards