sannidizzy

Alla inlägg under februari 2009

Av Sanni - 15 februari 2009 18:53

Idag innan 1 så får jag och hundarna till Matfors för att promenera med Anna (som var hjälpintruktör på valpkursen vi gick) och hennes ena riesen Curry. Vi promenerade mesta tiden i djupsnö, jobbigt men bra motion:) Vet inte hur länge vi blev ute, men bra länge var det.
Vilda fick springa lös och leka med Curry men Dizzy fick gå kopplad eftersom jag inte riktigt kan lita på inkallningen med henne. Och så skällde hon på Curry varenda gång han kom i närheten.

En väldigt livlig pojke är han, mot slutet var han alldeles för mycket på Vilda så hon blev förbannad, det trodde jag aldrig om henne. Men visst blev hon less allitd. Blev förvånad över att hon sa ifrån, duktig flicka.
Sista biten av promenaden blev dock på väg, det var härligt. Sedan gick vi hem till Anna och fikade och satt och pratade innan pappa kom och hämtade mig.


Jag har faktiskt 2 trötta hundar nu, Dizzy fick även följa med min brorsa på promenad (kanske 30-40 min). Eftersom han har fått diabetes måste han vara ute och gå varje dag för att få ner blodsockret, och det blir ju tur för hundarna, då får dom gå ännu mera promenader, igår var det Vilda som fick följa med och idag blev det Dizzys tur. Så idag tror jag Dizzy är nöjd med dagen, även om Tim fick typ tvinga med sig henne under promenaden, dumma skendräktighet. Visst fan är det de hon är, för hon är extremt gosig med... suck. Ibland undrar jag ifall jag inte ska kastrera henne, vad skönt det skulle vara att slippa löpet, det är ju inte direkt så hon ska gå i avel:P


Idag ska Vilda få duscha, har tänkt och gjort det i 2 dagar nu, men det har inte blivit av, men idag måste jag...Fast inte förräns sent ikväll, eftersom hennes päls tar ju tid att torka och då vill jag ju inte gå ut med henne medan det fortfarande är blött. Men efter 22 så ska det nog bli duschning för collien:)

Av Sanni - 14 februari 2009 11:22

Wow, idag blir Vilda 11 månader! Vad tiden går! Om 1 månad fyller min vovve 1! Shit...


lägger in några utav 11 månaders bilderna:)




 















Av Sanni - 14 februari 2009 00:03

Lägger in en till film på lilla Vilda:) Hon älskar verkligen sin lilla gris.
Fick pm för utställningen idag, paniken kom krypande när jag såg att det är 13 andra långhår anmälda... Vi är definetivt körda..

Av Sanni - 11 februari 2009 15:36

En liten film på mina busar

Av Sanni - 11 februari 2009 12:16

Huvva, vad det är kallt ute. Jag fryser och hundarna fryser om sina småtassar när vi går ute. Dom haltar dom små stackarna.

Det har inte blivit av någon träning direkt dom senaste dagarna, mest pga snönivån och kylan. Just nu längtar jag efter vår och sommar så man kan börja köra spår igen. Det längtar jag efter. Men som det är nu så är det omöjligt. Synd...
Det är så mycket som ska läras in med Vilda nu, apportering, fotgåendet, ja allt i lydnads 1:an och dom övriga klasser och sedan måste det läras in appellen, markering av spårpinnar. Den sistnämnda har jag ingen aning om hur jag ska göra med. Har ingen erfarenhet av det. Men det löser sig väl det med.

Dizzy är fortfarande seg ute, hon vill helst inte gå. Utan går sakta och vänder sig om och ska hem. Igår var vi på lägdan och jag ahde båda hundarna lös, då sprang Dizzy hem och sedan så strövade hon bara omkring på gården, jag hittade henne inte när jag kom tillbaka, men sedan upptäckte jag att hon hade lagt sig UNDER studsmattan, för där fanns det ingen snö. Där låg hon och tvättade sina tassar, fick locka ut henne, sötnosen då..


Vet inte vad som händer riktigt idag. Ska försöka putsa till Vildas tassar lite tills nästa veckas utställning. Och så funderar jag på ifall hon behöver duscha. Men hon ser ganska ren ut och det vita är väl vit.. Tur att det finns snö. Får se vad jag bestämmer mig för..

Av Sanni - 9 februari 2009 12:25

Alltså, snacka om hur mycket snö det har kommit, shit alltså. OCh idag skiner solen så det är hur fint som helst ute. Jag och Vilda var ute och gick tillsammans på lägdan, hon hade det svårt att ta sig fram och hennes ben försvann helt i snön, sötnosen då..
Limningen har lossnat igen på hennes öron, men nu tänker jag inte limma om nå mer, det högra örat blev inte superbra, men men. Ska ju inte ställa ut så många gånger heller så det gör inget. Kommer massera örat varje dag så det kanske håller sig nere.


Dizzy ville inte följa med ut, eller hon kom med mig ut sedan stod hon bara och kikade på mig och ville inte gå och så frös hon så mycket om tassarna så hon fick gå in igen.


Här kommer lite bilder, dock bara på Vilda


 Ja, Vilda älskar ju ved, haha. Den lekte hon lääänge med



 Som ni ser så försvann  hennes ben :P Man kan tro att hon ligger ner, men inte gör hon det heller.



 På detta sätt tog sig Vilda fram, genom att hoppa. hehe




Hon är vacker min collie flicka


 Duktig om kommer när man ropar:)


 Sista bilden:)








Av Sanni - 8 februari 2009 14:46

Jag har beställt så jag kan lägga upp mer bilder, så här kommer en massa tagna idag:


Dizzy lite snöig

'


Vilda ute i snön

 


Älskade vovvar

 

Vilda siktar in sig på snöhögen (det syns dock inte på bilden, men den är nästan högre än mig

 


Som sagt, det enda Dizzy gör ute är att sitta ner.. Hönsmamma som jag är så blir jag orolig, som vanligt..

 


Dizzy & Vilda igen


Titta vilken fin collie jag har:)


 Hundarna blev glada för att husse kom hem från jobbet och strax därefter sätter sig Dizzy ner för att bli kliad av honom


Och strax efter hon satt sig blev hon lämnad av husse som ville gå in. Stackars lilla Dizzy


 Detta är en väldigt vanlig syn här hemma, Vilda har nästan ALLTID en pinne i munnen, nästan varenda gång vi går ut så letar hon upp en ny i vedhögen.

 



 Japp, det var dagens bilder, tycker att jag har alldeles för lite i bloggen, så det ska det nog bli en ändring på


Av Sanni - 8 februari 2009 13:22

alltså, Vilda verkar tro att allt är en lek här i livet. suck:P
Busvovve. Varenda gång när vi ska in så ropar jag på henne, ca 1/10 gånger så kommer hon direkt, dom andra gångerna springer hon och hämtar en pinne som hon börjar leka med och totalt struntar i vad jag sagt. Det blir bara en massa bråk när vi ska in, försöker göra det roligt och testar några gånger när vi inte ska in att kalla på henne vid dörren och när hon kommer så går vi ut och leker lite till. Men, det funkar inte,.. ÄN iallafall. Hon vill verkligen inte in! Hon vill bara vara ute och leka hela dagarna... Jag måste alltid bli lite sur på henne, för då sedan när jag ropar glatt kommer hon...


Dizzy däremot, hon verkar inte vilja vara ute. Förstår henne, i det här jävla vädret. Klockan är halv 2 och jag har varit tvungen att skotta 2 gånger, redan. Ojojoj.
Iallafall, Dizzy. Hon sätter sig bara när vi går ut, sitter mest och kikar omkring, sedan kan hon gå upp på altan och vill gå in. Hon som alltid har älskat sånt här väder, snö är ju det bästa hon vet! Iallafall förr, nu är hon som förbytt, kanske har nått med det avslutande löpet att göra, jag vet inte. Men hon är äckligt lugn iallafall, jag saknar den livliga Dizzy, hon som springer omkring och inte vill lyssna på en, haha, helt otroligt att jag saknar den delen... sjukt.

Undra hur mycket det  har snöat här istället, flera dm har det fallit ner iallafall.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards