sannidizzy

Alla inlägg under december 2008

Av Sanni - 13 december 2008 16:55

Lite hund har det blivit iallafall. Hundarna fick ett varsitt klickerpass i går, försökte lära Vilda lyfta på baktass, men det gick ju inte alls, hon var inte ett dugg kittlig. Och Dizzy försökte jag lära att hämta tidningen, hon tyckte det var urkult, men blev för ivrig så hon slet ju sönder dom istället, hehe.

Och så har jag fixat med Vildas päls, testat att klippa till tassarna, haserna och sånt. Träna lite till utställningen i februari, måste säga att jag blir riktigt impad av Vilda, hon står helt still på bordet medans jag håller på borstar och pillar på henne, hon rör sig inte, utan står snällt och väntar tills jag blir klar, riktigt duktig är hon.


Imorgon ska jag försöka ta ett lydnadspass med hundarna, det kan dom behöva båda två.. Måste försöka få ett snyggt fotgående med Vilda, det är ju bara 5 månader kvar till planerad start i lydnaden nu!!!!


Alldeles strax ska jag ta en promenad med hundarna, vet inte än om jag ska ta dom en och en eller båda samtidigt. Får se...


Saknar min farmor oerhört mycket. Det är svårt att tänka sig att man aldrig ska få träffa henne igen. Min farmor blev 80 år, så hon har fått ett ganska långt liv. Dock har det inte alltid varit så lätt för henne. Under sin tid så förlorade hon 4 av sina 7 barn och en man. Och 2 av dom var det bara 3 månader emellan när dom dog, det måste ha varit hemskt, knappt hunnit smälta sin enas sons död.  Fy fan..


Av Sanni - 11 december 2008 13:59

Jag har inte orkat skrivit här, det är så mycket just nu.

I tisdags så dog min farmor, och det är mycket jobbigt. Har inte riktigt fattat än att jag faktiskt aldrig kommer att få träffa henne igen.

Det känns hemskt. jobbigt och det gör oerhört ont. Orkar inte bry mig i så mycket just nu, och detta påverkar även hundarna. Det märks att dom börjar bli lite underaktiverade, men just nu har jag ingen ork att göra nått speciellt med dom. Dom får iallafall komma ut, fast inte lika mycket som dom brukar...


Av Sanni - 7 december 2008 10:02

Grattis till mig själv som fyller 19 år idag:P

Av Sanni - 6 december 2008 16:11

Jag fattar verkligen inte, jag fattar inte vad det är med Dizzy. Jag trodde att hon var sån bara den dagen, men icke. Hon fortsätter med sina utfall mot andra hundar.


Vi var ute på promenad förut och möter en goldenkille på 6 månader kanske, och hinner jag hinner reagera så har Dizzy sprungit ut så långt kopplet räcker och skäller ut hunden rejält, grova skall tog hon till med. Jag fick slita in henne på min sida och trycka ner rumpan på henne så hon satte sig och hålla henne hårt för att hon inte skulle fortsätta.


Jag fattar inte vad det är med henne, jag blir så förtvivlad och ledsen och samtidigt orolig. Varför gör hon såhär? Varför ska vi alltid ha nå bekymmer? Alltid är det  nånting som jag måste arbeta bort med henne. Blir så otroligt ledsen.
Är det någon som kan ha en aning varför hon gör så? Någon som kan komma med tips så snälla gör det, den här gången vet jag inte vad jag ska göra.

Snart orkar jag inge mer....

Av Sanni - 5 december 2008 01:45

Idag, strax efter lunch fick jag för mig att åka till matfors med Vilda, men det slutade med att det blev Dizzy som fick åka:) Tänkte att Vilda var ju med i måndags, så det var Dizzys tur nu. Vi gick där i 2½ timma tror jag innan vi for hem med mamma & pappa som slutade jobba.

Men, det var bara roligt den första stunden. Varför?
Jo, min älskade hund som älskar andra hundar och ska alltid hälsa på alla, var inte alls sådan idag. Hon gjorde utfall mot hundarna, skällde ut dom. 5 stycken skällde hon ut, sånt har hon aldrig gjort förut, dom första 2 hundarna var småskitar, småskitar har hon aldrig varit särskilt förtjust i, men hon har aldrig gjort som hon gjorde idag, springa mot dom och skälla:(
Dom andra 2 hundarna var av större raser (schäfer + 2 jaktundar) och dom började skälla på Dizzy först.

Inte ett dugg roligt var det och jag fattar inte vad det var med henne, varför gjorde hon så??? 3 år har vi snart haft henne, och sådär har hon inte betett sig förut........ :(

För övrigt så har jag och mamma bakat hela jävla kvällen, bullar + 3 sorters kakor. Nu ska jag sova--

Av Sanni - 4 december 2008 10:43

Oj, var ett tag sedan jag skrev. Ska väl försöka då.

I måndags så limmade vi öronen på Vilda, så nu är dom rätt snygga:) Hoppas dom blir fina sedan när det lossnar. För jag har ju planerat att ställa ut henne i februari på en utställning som Matfors BHK anordnar. Så vi får se. Själv tycker jag ju att Vilda är den finaste collien jag någonsin sett, men så tänker nog alla om sina hundar. Haha.

 I måndags fick även Vilda miljöträning medans pappa var på möte. Tänkte att det tröttnar säkert ut henne, vi blev hela 3 timmar i matfors och vi gick omkring i stort sett hela tiden, vi gick även till bhk och gick i skogen där så hon fick springa lös och träna inkallning. Kan säga att hon var bra trött när vi kom hem, fast det gick snabbt över:P

har även hunnit träna drag med Dizzy 2 ggr den här veckan, det har kommit mycket snö, så det går skitbra :o) Hon är duktigt och tycker det är skitroligt!

Imorgon tror jag att vi ska ha kalas här, min brorsa fyllde 20 igår (och tog körkortet) och jag fyller 19 på söndag, så tror att det var imorron folk skulle komma. Tim ville inte bjuda på nått speciellt utan bara vanligt fika. Så jag ska väl baka nån kaka idag. Mamma ska baka bullar, gott:D


Hinner inte skriva mer nu, hundarna vill gå ut, Vilda håller på att terra mig för att jag sitter här, hon gnäller, springer fram och tillbaka, hoppar upp med framtassarna i mitt knä och krafsar på mitt ben, japp, det är typiskt Vilda. Men hon vill väl ut i snön, hon tycker det är skitroligt, man får knappt in henne, hehe. Dizzy älskar också snö, fast varenda gång vi går ut så tar hon en vedpinne och lägger sig och tuggar på, min knäppa hund


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards