sannidizzy

Alla inlägg under augusti 2008

Av Sanni - 15 augusti 2008 15:54

Igår fyllde Vilda hela 5 månader, hon börjar bli stor min lill tös.
Shit, om en månad är ju hon typ färdigväxt? Sedan är det bara pälsen som kommer att växa.

Igår tog jag en riktig skön långpromenad med Dizzy. vi blev ute i över 2 timmar, och hon fick även bada en snabbis. Riktigt skönt var det.
Vi har fortfarande paus när det gäller träning.

På tal om träning. Jag börjar få panik! Hur ska jag kunna lära Vilda allt som jag måste lära henne för att tävla i spår och lydnad? Jag har ju bara erfarenhet av lydnads 1:an. Hur ska det gå med dom andra klasserna? Och spår? Hur ska jag kunna lära henne alla lydnadsmomenten där? Som framförgående, krypande, inkallning med ställande och läggande. Och budföring? hur lätt är det när man inte har någon att träna med?
Och i lydnadsklasserna? Där är det också mycket som ska läras in. Hur ska jag kunna klara av rutan och allt annat grejs?
Panik, panik, panik, panik, panik.
Fast hon är ju bara 5 månader än, så har gott om tid på mig, men ändå. tänk om jag inte skulle kunna klara av det?

Av Sanni - 12 augusti 2008 23:35

Oj, nu var det över en vecka sedan jag skrev. Antar att lusten till att skriva har försvunnit lite.


I helgen var vi till en stuga i holmsjön. Det var trevlig och bara 50 m bort fanns det vatten så Dizzy fick bada några gånger, Vilda doppade dock bara små tassarna lite. Hon är lite feg när det gäller vatten.


Har tagit en liten paus i träningen med Dizzy. Dom senaste träningarna har slutat mest i gräl. Jag är totalt ointressant för henne just nu. Vet inte vad det är med henne. Så tänker ta paus en vecka eller så, passar bra nu när jag är förkyld.
Vilda tränas mest i inkallning och kontakt, hon har faktiskt blivit riktigt duktig på att komma när jag ropar:) Blir såå glad. Vi har tränat lite fotgående, men Vilda vill bara bita i kopplet, det klias antagligen i munnen på henne, tänderna bara lossnar.
På torsdag blir Vilda 5 månader. Tiden går grymt fort. Växer som tusan gör hon med.


Har upptaderat hemsidan lite. Vilda har fått en resultat sida.

Av Sanni - 4 augusti 2008 20:38

Såg just nu att jag inte skrivit om utställningen.


Ja, dagen började inte bra, tittade ut genom fönstret och såg att det SPÖREGNADE och regnade gjorde det resten av dagen med, eller det blev ett uppenhåll på slutet. Men ett riktigt skitväder var det och lill skiten min var på riktigt busigt humör:)
Hon skulle hälsa på ALLA som gick förbi och blev sååå glad så.

Vi fick startnumret 7 så det blev ganska fort våran tur och jag började få riktigt ångest när jag såg hur duktiga dom andra valparna var, dom stod såå fint och lugnt när domaren kollade på dom. Det var jag 100% säker på att Vilda inte skulle göra och väldigt rätt fick jag. Det blev våran tur och Vilda blev såå himla lycklig när domaren kom fram och skulle slicka överallt:)
Och vi var tvugna att springa 2 varv runt ringen för att på första så skuttade hon bara, men på andra blev det riktigt snyggt.
Ja, inget pris fick vi, inte ens ett HP, pga nått med hennes panna, men kritiken blev jag nöjd med, det lät bra


Pigg och livlig valp av god typ och storlek.
Hon kunde ha mer parallella linjer.
Feminimt uttryck, mörka ögon.
Något brett ansatta men väl burna öron.
God kropp och stomme, tillräcklig hals.
Rör sig bra för åldern. Bra pälsanlag


Vi får träna mer tills nästa gång. Det var faktiskt lite roligt med utställning, kommer nog bli många fler framöver.

Träffade hon som har Vildas pappa med, det var riktigt roligt och hon tyckte om Vilda:)
Vi ska träna tillsammans någon gång och köra spår, ska bli roligt! Skönt med någon som kan en jag som kör själv och är nybörjare på det. Hon och pappa Jack tävlar ju i elitklass spår är jag för mig att det var..


Idag har vi tränat mycket agility, min pärla Dizzy var sååå duktig.


Av Sanni - 2 augusti 2008 16:25

Imorgon är det dags för Vildas första utställning. Hur nu det ska gå, haha. Jag har tränat en hel del på att hon ska springa brevid mig och det har gått super, här hemma. Men på utställningen tror jag inte att det går lika bra, men skit samma. Det får gå som det går. Och när domaren ska komma fram och titta på henne lär ju hon bli suuuperglad som hon alltid blir när människor hälsar på henne, då ska hon även börja bitas, ajaj.
Som sagt, det går gå som det går. Hon är ju trots allt bara 4,5 månad.


Igår körde jag det första agilitypasset med Dizzy på lääänge. Gud vad hon var på G, verkligen. Hon var så duktig och snabb. Hon älskar verkligen det. Ska ut och träna olika kombinationer sedan, först ska Vilda ut och tränas.. Jag är nervös..

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards