sannidizzy

Alla inlägg under juni 2008

Av Sanni - 14 juni 2008 16:09

Den 24 ska vi röngta Dizzys höfter + armbågar. Äntligen!

Av Sanni - 13 juni 2008 09:31

<Valpkursen höll på länge, från 18:30 - 22:00. Anledningen till det var att vi skulle gå igenom en massa sidor (50 st) som vi skulle ha läst till då. Visst det hade kunnat gått mkt fortare OM inte alla kom med 1000 frågor på vad enda sida. Fasen vad det var jobbigt. I 2½ timma höll vi på med det. Och Vilda hade jag ju med mig in eftersom pappa skjutsade mig och kunde ju inte lämna henne i bilen, så då kan ni förstå att lill tjejen var otålig på slutet. Så när vi väl fick komma ut så var Vilda, ja VILD. Hon tog inte alls någon kontakt med mig och ville bara fram till dom andra hundarna. Dom andra deltagarna släppte bara fram sina valpar till Vilda utan att fråga så dom fick leka. Det ville jag helst inte, inte förräns vi slutat, för annars ska ju Vilda till dom sedan. MEn jag har svårt att säga till folk när dom gör fel, så jag stod ju där tyst. MEn man ska ju faktiskt fråga om sånt först. Suck.


Vi började med kontakt, det tog ett bra tag innan jag fick Vilda att sitta bredvid mig och ta kontakt, men när hon väl gjorde det, så gjorde hon det bra. OCh så skulle vi träna på ligg, på ett sätt jag aldrig tränat förut, så det gick ju sådär. Men tills slut så fick jag henne att lägga sig.
Och innan vi slutade skulle vi samlas i en tät ring OCH få hunden att sitta bredvid oss. Jag var den enda som inte lyckades. Men jag hade inte förväntat mig nått annat, hon blir ju 13 veckor dag, dom andra är 4 mån och uppåt. Så..


Idag kommer 3 av mina kompisar:) Skojj!

Av Sanni - 12 juni 2008 15:57

Imorse var jag ute på baksidan och körde agility med Dizzy, hon är så grymt duktigt på att ta svängar och sånt nu, mattes älskling.
Vi har även hunnnit med en promenad. Skönt att vara ute och gå nu när det inte är såå jäkla varmt.. Regnet behövs verkligen.

SYRENERNA HÅLLER PÅ ATT FÖRSVINNA, buhu. Vill verkligen inte det. Älskar syrener.


Ikväll är det dags för valpkurs igen. Idag skulle vi träna på kontakt och inkallning. Hoppas det går lika bra denna gång som förra gången.


I morgon kommer 3 av mina kompisar hit:) Härligt, har saknat dom., dom stannar hela helgen och en av dom tar med sin hund... Då blir Dizzy glad, hon har säkert saknat Gåva. Hennes hundgårdskompis.


Funderar på att köpa en skrinda åt Dizzy, tror hon skulle må bra av att ha nå mer och göra.. OCh sedan om jag flyttar och har nära till affär kan hon ta varorna:) Praktiskt.

Oj, måste sluta nu om jag ska hinna och beställa tid för höftröngten åt Dizzy, äntligen ska vi göra det.

Av Sanni - 11 juni 2008 21:35

Igårkväll klickade jag in Vilda ordentligt:) Så nu vet hon vad det är, och hur roligt det är med klicker.
Jag tycker att hundarna lär sig fortare när man använder klicket, märkte jag även på Vilda, jag lärde henne att trampa på ett lock idag och det gick supersnabbt. Härligt:)


Orkar inte skriva mer. TRÖTT!

Av Sanni - 7 juni 2008 20:00

Utställningen gick ganska bra. Vi kom dit vid halv 10 men inte förrän klockan var efter 12 så var det våran tur. Innan var jag så sjukt nervös så jag höll på få nå fel. Dizzy lyssnade inte alls på mig, tyckte jag. Men väl inne i ringen så skötte hon sig, sprang super fint bredvid mig och allt. Fast visa tänderna för domaren var läskigt, även fast det aldrig varit ett problem med Dizzy.
Iallafall så här löd kritiken:

Bra förarkontakt, lite tunnt bröst, väl vinklad bak, rak och fin rygg, (något torr hud)

Vi fick HP och gick vidare till finalen. I programmet så stod det att dom skulle börja halv 3, men inte förräns kvart i 6 så var det våran tur igen. Denna gång kände jag på mig att det skulle gå skit, nu var Dizzy okontrollbar, lyssnade inte ett smack och tittade bara på andra hundar, trött lär hon ha varit med den stackarn. Iallafall, så gick det skit. Hon skulle bara nosa och fram till dom andra hundarna. Så där åkte vi ut, synd tyckte jag eftersom på första sa domaren så fina saker om Dizzy när vi pratade. Och tyckte hon höll kontakten bra, han sa även att vi skulle försöka behålla det till finalen, men det gick inte..

Kan ju säga att jag är stolt över Dizzy, hon var så fin  där så. Min älskade tjej.. Vår första rosett fick vi med:D

Av Sanni - 6 juni 2008 14:23

Imorgon är det dags för utställningen och jag insåg att jag nästan inte tränat nånting, hjälp!!


Idag ska det borstas, klippas, åter igen borstas, kolla tänder, göra rent öron m.m Jag ska ha en fin flicka imorron:)

Av Sanni - 6 juni 2008 00:04

Idag startade valpkursen och jag kan säga att det gick bättre än jag hade väntat mig! Det gick kanon faktiskt.

Vi fick träna på kontakt - hunden sitter på vänster sida och ska titta på en.
Det funkade hur bra som helst. Vilda tittade varje gång, fast efter hon fått beröm så tittade hon på dom andra valparna. men vi fick beröm på kontakt av instruktören (skryt). 2 ggr till och med, och kan säga att alla fick inte ens beröm, så stolt blev jag.

Vi tränade även på sitt, stanna kvar. Även där fick vi beröm. Och inget av det här har vi tränat på heller, men Vilda är samarbetsvillig, härligt det. Och duktig på att koncentrera sig.


Dizzy stressar upp sig själv när vi ska bada. Hon börjar gnälla i bilen innan vi ens är framme och ifall man öppnar luckan så tjoffs så hoppar hon ut utan tillåtelse och sticker ner till vattnet och blir döv. Då ingen mer badning, nu jäklar ska jag arbeta bort det där. Får åka förbi varje dag utan att hon får bada osv. OCh när hon är tyst i bilen så testar vi att ta ut henne, ända tills det funkar som jag vill. lär ta hela sommaren utan att hon får bada.:. FAst jag skulle ju kunna ha en långlina på henne och bada någon annanstanns, vill ju att hon ska få möjligheten till det... 


Utställningen är på lördag, NERVÖS

Av Sanni - 1 juni 2008 09:41

Idag fyller världens bästa Dizzy 3 år! Tiden går så fort..
Idag ska vi fara till svartede så hon får bada +  hon ska få ett spår och så nått gott att käka!


Grattis!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards