sannidizzy

Alla inlägg under augusti 2007

Av Sanni - 20 augusti 2007 11:43

Dizzy är inte svullen längre, som tur är:)

Nu har vi nytt golv lite här och där här hemma. Skönt, men det har varit så himlans rörigt här i helgen! Nicklas, min kusin var det som la golvet åt oss. Snällt och fint blev det. Åsa, min moster var också här med hennes pudel Kajsa, min lilla flicka! Det var hon som jag jämt var ute med innan Åsa och dom flyttade och innan vi skaffade Dizzy.
Hon är så väldans fin, och hon är så otroligt pigg och allt! Man kan tro att hon är under 1 år som hon är, fast hon snart fyller 11. Otroligt vad pudlarna är pigga av sig:P

Sitter här och försöker komma på vilka mina favorit låtar är. Alltså såna som man aldrig kan tröttna på, nog för jag redan vet en massa som jag älskar, men min absoluta favvo låt vet jag inte. har alldeles för många.
Samma sak är det med filmer, fast där lutar det åt att "Sagan om Ringen" -filmerna vinner, dom älskar jag och vet inte hur många ggr jag sett dom, fast nu har jag inte sett dom på 1 år, eftersom jag försöker vänta länge innan jag kollar på dom igen, vill inte tröttna, även fast jag tror att det är omöjligt:P hehe.


Sov gott

Av Sanni - 18 augusti 2007 11:43

Dizzys tass är svullen. Har varit det i 2 dar nu. Igår var den verkligen svullen! Ringde till veterinären för att se ifall dom hade någon tid, men nej, det hade dom inte. Hade fullt upp tills på onsdag. Tyvärr. Men om hon hade över 40graders feber så skulle vi få komma in idag, men nope, det hade hon inte. Hon hade precis som hundar ska ha. 38 grader. Kändes skönt att hon inte hade feber, men jag ville hemskt gärna in till vetr. så dom kunde kolla på hennes ben. Men får se hur det ser ut på onsdag, annars far vi väl in.

Det var igår när jag skulle på en kort promenad med Dizzy som jag upptäckte att den var så svullen som den kunde bli, man blir ju orolig att det är nånting..
Den är svullen nu med, men inte lika mkt som igår.

Kajsa, min moster pudel är här. Så henne kan jag gå ut och gå med. Stackars Dizzy blir säkert avundsjuk då. Att jag håller på med en annan hund. Hon brukar bli det. Hon vill ha all uppmärksamhet.

Imorse klev jag i nått mindre roligt. Var ute på gräsmattan och tror ni inte att jag klev i hundskit??? Jopp, och äckligt var det. Har aldrig klivit i skit! hehe och jag som fick världens fotbehandling av min lilla syrra igår så mina fötter var supermjuka och luktade underbart. OCh så händer det här? Typsikt. Min vanliga otur.
Och imorse hade även Dizzy spytt upp en massa tyg på hennes dyna. Hade ätit upp en leksak igår tydligen.
Och inatt fick hon även av sig tratten, men hon hade som tur var låtit såret vara. Skönt.

Idag ska det läggas nytt golv här! Äntligen säger jag, då slipper vi vårat fula golv:D

Av Sanni - 17 augusti 2007 11:42

Dizzy har fått en stinkande andedräkt tycker jag. Hon har alltid haft en fräsch andedräkt och aldrig luktat illa ur munnen på henne. Men nu gör det det.
Kanske det är halsinfektion. Dom kan ju få dålig andedräkt då.
Ska köpa en massa produkter och sånt, för dålig andedräkt. inge roligt ifall hon luktar illa ur munnen..

Vad ska vi göra idag då? Inte särskilt mycket iallafall. Dom andra ska iallafall på marknad, men själv har jag ingen lust. Nog för att det är jävligt roligt och att åka karusell så stannar jag hemma.

Idag fick jag hem en ny film men "Min Bästa Väns Bröllop" Hade världens lust att se den häromdan, men visste inte om nån som hade den, så då beställde jag den:p Fast jag hade inga pengar, lånade från mamma. Får igen i september...

Skolan om lite mer än en vecka nu:( TYVÄRR...
VILL INTE!

Av Sanni - 16 augusti 2007 11:41

Vilken trist dag. Verkligen. Regnit och bedrövligt. Inget roligt alls...

Dizzys sår ser ut och börjar läka lite. Som tur är. Har ännu inte varit iväg och kollat vad det kunnat vara som skärt henne. Kan ha varit vad som helst. Önskar att jag hade haft lite större koll vart hon sprang, men jag hamnade i mina egna tankar. Men jag såg ju vart hon kom ifrån nånstanns och vart hon gick in, så kanske jag hittar nånting.

Har gömt en massa korv och sånt inne i huset som hon har fått letat efter, gud vad roligt hon tycker att det är, blir alldeles till sig när man ger henne tillåtelse att börja söka sötnos. Måste ju aktivera henne på nått sätt nu när hon inte ska anstränga och röra på sig alldles för mkt, både för halsen och för benet. På tal om hals så måste jag köpa tranbärsjuice.

Av Sanni - 15 augusti 2007 11:41

Behövde inte vara vaken inatt och kolla Dizzy, hon var super duktig och lät bli det som satt på benet. Vi fick hjälp från Eva, uppfödaren, som kom med tips och sånt. Så vi gjorde som hon sa...
Gjorde rent det idag igen, och det såg ganska fint ut om jag säger det så, inget var eller nånting. Och det luktade inte illa. Tror nog att det kommer läka fint. Hon är ju precis som vanlig. Förutom att hon går inte lika mkt. Eftersom det kanske är obehaligt att gå när hon har bandage och strumpa på sig. Hon fick på sig en fotbollsstrumpa som är lång, så att det verkligen sitter och så.

Ska bort senare till det stället där det hände för att se ifall jag kan se vad exakt hon gjorde illa sig på.

Nu blir det vilning från träning och sånt. Vill inte att såret ska gå upp eller nått.Sen ska vi köpa en sån där tratt med. Så att hon inte kommer bita och så  på såret när vi tar bort bandaget...

Hua, när jag gick ut med Dizzy förut på gården så såg man blodspåren från igår. Blodiga tassspår.  Usch, tur att det inte blev värre!

Av Sanni - 14 augusti 2007 11:40

Dizzy har gjort illa sig på benet:(

Jag var ute med Dizzy på en liten kvällspromenad vid 20:00 tiden och efter ett tag så släppte jag lös henne så hon fick springa och så. Och det gick super bra! Hon kom som ett skott varenda gång jag ropade eller visslade. ÅH, vilken lycka det var. Jag var överlycklig. Hon släppte allt hon höll på med och sprang till mig! Gud vad glad jag var! Så som jag har kämpat och kämpat.

Men lyckan varade inte länge. Dizzy sprang in mot skogen, vid en stuga och nosade och nosade och efter ett tag så såg jag henne inte och ropade på henne då kom hon med en jävla fart och satte sig bredvid mig. Först märkte jag inget med sen så såg jag att Dizzy kollade på tassen så jag tittade dit och den var full med blod! Det bara rann nerför benet. Gud vad jag var rädd då kan jag lova. Det såg precis ut som hon doppat hela tassen i färg eller nått sånt! Så mycket var det och jag var ju en liten bit hemifrån så vi fick gå. Och det rann och rann och det blev blodspår där hon gick .

Iallafall så kom vi hem och jag ropade på mamma som gick in och hämtade en massa grejjs så vi kunde ta hand om såret. Och medans vi stod och väntade så blev det pölar och sånt. MKT blod!, det bara rann och jag var så rädd.

Mamma kom iallafall ut med en massa saker och vi började att försöka stoppa blodet och när vi lyckades med det så lindade vi benet och så, sen gick vi in och bindade nytt och bättre. Det var ett ganska litet sår. MEn mkt blod kom det. Pappa kanske trodde att hon rivit sig på en spik eller nått, för att där vi var brukade det vara spik sa han, det visste jag inte:(

Men hon verkar må bra iallafall. Ska köpa en tratt imorron så att hon inte försöker ta bort bandaget och så..

Ska bli vaken hela natten och se till så att hon inte tar bort det. Ska turas om mamma och jag, och kanske min syrra...
Få se hur det se ut imorron. Om det är värre blir det vetten vi åker till med detsamma!

Av Sanni - 13 augusti 2007 11:40

Gud vad roligt man har haft det i helgen! Det enda som fattades var Johanna:(

På fredagen kom Angelica och Lisa hit. Åkte in till stan och mötte dom. Mamma skjutsade in mig och tog hand om Angelicas och Lisas saker och Gåva (lisas hund) och for hem medans vi gick omkring på stan! Gick lite här och där, men hittade ingenting. Men Lisa hittade 2 glas på Mique iallafall och nå hundben till Gåva eller nått sånt.
Tog 12:55 bussen hem till lilla Nedansjö:P

Dizzy blev kitglad iallafall när dom kom:) Ojojoj vad glad hon blev. Och mamma berättade att hon blev superglad när Gåva kom, hade visat alla sina tänder och allt:) Gullpropp.

Varmt var det på fredagen och vi hoppade studsmatta och spelade spel och var ute med hundarna. Det var så roligt. Och Angelica fick sin födelsedagspresent från mig. Det var en skål med border collie på, fylld med henne favvo snacks tror jag:P hehe.

På lördagen när vi klev upp så var det lite besök hemma hos oss. Det var Åsa, Nicklas, Melker, Nathalie och Joline. Mamma skulle vara barnvakt åt Joline medans dom andra plockade blåbär. Och det var så roligt att ha Joline här, hon är världens sötaste unge och hon har lärt sig att stå alldeles själv nu:D Sötnos!
Gjorde inte så himla mkt den här dan, hade det bara roligt och trevligt tillsammans! och åt grillade hamburgare:) Det var smaskens kan jag lova!

Men på söndagen åkte dom hem:( Det var mindre roligt.

Nu orkar jag inte skriva mer.  

Av Sanni - 7 augusti 2007 11:39

Kunde inte åka till veterinären idag, nå fel på bilen. Får beställa en ny tid.
Men vi ringde och avbokade våran tid och så. Dom sa att vi skulle låta Dizzy vila mycket. och som sagt försöka få i henne tranbärsjuice. Hur jag nu ska kunna få henne att dricka det äcklet:P
Men nu blir det vila för Dizzy, lika bra det nu när det är så varmt. Så.

Men hon har blivit mkt bättre på att äta nu! Jag blöter ju upp maten, brukar göra det i några timmar i förväg, och hon äter upp allt:) Blir så glad. har ätit bra i några dagar nu. Fast hon äter aldrig på morron, då äter hon inte upp det. Men vid 5tiden så går det bra. Och sen på kvällen. Får väl vara så nu då. Tills det bli svalare om dagarna. För mig spelar det ju inte roll när hon äter, huvudsaken att hon äter. Men helst så vill jag ju att hon ska äta på morron och sen på kvällen, men men.
Bätte än förut iallafall, då åt hon ingenting typ..

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards